søg her:
XpDetail Online

Udvikling Helsingør - Debat, forslag og spørgsmål

Har du spørgsmål til os ris eller ros?, så stil dem her, vi besvarer alle spørgsmål.

smilingdanmark

Tonny Parnell: Helsingør kommune suger nu igen en bundskraber som Danmarks mest erhvervsfjentlige Kommune ? ? - på en sidste plads i Dansk industri´s erhvervsvenlighedsmålinger sammen med yderkommunerne Lolland og Falster.
Det er stadig ikke gået op for Borgmesteren at Danmark er et produktionssamfund, og heller ikke Helsingør kan leve/overleve uden Industri handel og produktion
Borgmester Benedikte Kiær er aldeles uden forståelse for Virksomhedernes behov for udvikling og tilpasning i en stadig stigende degitaliseret verden.

smilingdanmark

Det er ikke Kommunens opgave at støtte industri eller detailhandlen, men det er Kommunens opgave at skabe rammerne for den Industri - Produktion og detailhandel der er eksistensberettiget i dag.
Vi mister arbejdspladser og forretninger hver uge. - Det skyldes IKKE Nethandel, men manglende udvikling.

Som vi ikke kunne lokke børnefamilien til kommunen uden boliger, så vil Helsingør om 2 - 3 år opleve en virksomhedsflugt med flere mistede arbejdspladser end da Værftet lukkede i 1983
Borgmesteren har ganske enkelt ikke sans for eller føling med udviklingen og har endnu ikke set at der rejser sig et krav i befolkningen om "bæredygtig produktion" - det kan produktionsvirksomhederne ikke opfylde i Helsingør, men må flytte til andre kommuner, ganske enkelt fordi Helsingør IKKE kan levere GRØN ENERGI til produktionen fordi FH. nu har dummet sig 2 gange og har planlagt et tredje forsøg som heller ikke er bæredygtig.


Udvikling
16-03-2020
Tonny Parnell

Hvad koster (coronavirus/COVID-19) en detailhandler i Helsingør  

Hvad koster Corona epidemien detailhandlen i Helsingør

100.000 selvstændige bogholdere, konsulenter og mange andre med egen virksomhed landet over,  skal skrotte hele forretningen, før de kan komme i betragtning til dagpenge. Det kan få store konsekvenser for dansk erhvervsliv.

Men hvad koster coronavirusen (coronavirus/COVID-19) en gennemsnitlig detailhandler eller restaurant i Helsingør city?

Som jeg tidligere har skrevet, antager jeg at (med det vi ved om hjælpepakker i dag) vil Helsingør´s detailhandel og forretningerne i indre by være reduceret med ca. 30 - 40%  inden coronakrisen er overstået.

Parnell Byudvikling Helsingør
coronavirus/COVID-19

Lad os anskue tre Scenarier  ud fra betragtningen  at under normale omstændigheder ville bundlinjen i perioden være ca.  kr. 0,00

I Helsingør er huslejen generelt alt for høj og derfor vil det være interessant at se hvad coronakrisen (coronavirus/COVID -19) koster en gennemsnitlig detailhandler i Helsingør.

Vores regnestykke går på en virksomhed med ca. 9 fuldtidsansatte. (en normal restaurant i Helsingør) - -

Vi antager at coronakrisen varer ca. 2 mdr. og virksomheden lukker under krisen efter myndighedernes anbefaling

Det du i dag har på bundlinjen skal du lægge oven i de tal vi kommer frem til her, plus alle dine faste udgifter, husleje - lys og varme, leasingaftaler O.sv - O.sv.

 

COVID-19 Scenarie A

En gennemsnitlig detailhandler i Helsingør lukker og fyrer samtlige medarbejdere.

Turismeudvikling Long Term
Alle 9 fyres og der skal betales 14 dages opsigelse incl. feriepenge    
Udgift for virksomheden ca. DKK:  86.400,00
     
 I personaleudgifter koster det denne virksomhed at lukke DKK:  86.400,00
Vælger du Scenarie A vil du spare din virksomhed for   DKK:  259200,00

 

Scenarie B:

En gennemsnitlig detailhandler i Helsingør lukker og sender medarbejderen hjem med løn:.

Turismeudvikling Long Term
   
.Alle 9 sendes hjem med fuld løn + feriepenge i 2 mdr. ca. DKK:  345.600,00
 Virksomheden får refunderet 75% af løn før feriepenge ca.  DKK:  229.200,00
I personaleudgifter koster det denne virksomhed at lukke DKK:  116.400,00
Vælger du Scenarie B vil du ved at lukke, spare din virksomhed for ca.    DKK:  229.200,00


BEMÆRK: Tallene her er KUN udgifter til estimerede lønninger som for de fleste trods alt er det mindste.

Scenarie C:

En gennemsnitlig detailhandler i Helsingør holder åbent under hele Coronakrisen:.

Turismeudvikling Long Term
   
Alle 9 bliver med fuld løn + feriepenge i 2 mdr. DKK:  345.600,00
Virksomheden sender ingen hjem.  DKK:   00,00
I personaleudgifter koster det denne virksomhed.  DKK:  345.600,00

Vælger du Scenarie C , ville du ved  at lukke som de fleste andre, spare det du helt sikkert vil få i underskud i den periode coronakrisen varer + det der koster dig i personaleudgifter (Ca. kr. 172.500,00 pr. md. i de 5½ md. krisen varer = 948.750,00) ved ikke at sende dit personale hjem eller ganske enkelt og billigst, - fyre alle. fordi der absolut ingen er på gaden, og det kunderne SKAL købe, bliver bestilt på nettet, - - formentlig også de fleste dagligvarer.  - -

finans.dk har lavet en rundspørge til 200 danske tøj- og skobutikker der viser, at salget faldt med 80 pct.

BEMÆRK: Varer krisen mere end 2 mdr. koster det den gennemsnitlige detailhandler en ekstra lønudgift pr. md. Ca. kr. 172.500,00 indtil krisen er helt ovre, hvis ikke detailhandleren lukker og sender medarbejderne hjem

Kompenserer "det offentlige" kun 75 - 80% af lønnen til hjemsendte medarbejdere, er det kun meget få i Helsingør der kan klare 1 - 2 mdr. under coronakrisen

Tabet ved at lukke kan selvfølgelig ikke alene opgøres i personaleudgifter og lønninger. men er brancherelateret og eksempelvis en modeforretning vil nok have svært ved at sælge vintertøjet når vi når hen i juni måned. -

Regeringen har nu focus på Hotel og restaurationsbranchen men glemmer at modeforretningerne (som ganske vist ikke er så løntunge), men her er den nye forårs og sommerkollektion 2020 lige kommet i hus, og den skal betales, ellers banker konkursen på døren.

 En stor del af restauranternes færskvarelager og de fleste frostvarer vil gå tabt hvis krisen lukker virksomheden i 2 mdr. - Hotel og restaurationsbrancen vil ikke bare lide store tab ved at lukke virksomheden men vil ogsa få alvorlige efterdynninger når den efterfølgende turistsesson skal opgøres. - De billetter og ferierejser der nu skulle købes til ferien 2020 bliver ikke købt, og det omgøres ikke når krisen har lagt sig.

Den "nethandel" der ved berøringsangst og Coronavirus/COVID-19 bliver "boostet" kraftigt, kommer aldrig tilbage til den fysiske detailhandel.

Udskydelse af B-skat og moms hjælper ikke de små og mellemstore virksomheder der allerede er ramt af lukning, al den stund at der IKKE bliver nogen moms at betale og heller ikke B-skat hvis medarbejderne fyres.

Derfor er det urimeligt hvis ansatte i det offentlige får fuld lønkompensation og det private erhvervsliv får kun 75% dækket. - - det er regulær konkurenceforvridning  - Staten mod de private.  og det vil helt sikkert føre til massefyringer i et forsøg pa at overleve som virksomhed.

NB OPDATERING: den 16.03.2020 21:55:00
Situationen ændrer sig time for time og her to timer efter lyder det at den lønkompensation regeringen i går forhandlede sig frem til var på 75 - 80%
Nu forlyder det at regeringen vil yde op til 90 % lønkompensation, men bemærk at den ramte virksomhed stadig skal betale 10% + 12,75% i feriepenge formentlig ATP - pension mv.

Parnell Byudvikling Helsingør
coronavirus/COVID-19

Billedet til højre er taget/lånt af Partybutikken, - (Stjernegade midt på dagen) - siger det lidt om situationen?
Omsætningen i detailhandlen er faldet med 90% og helt ned til 100% for dem der allerede har lukket.
Man kan sige at Restauranter blev tvunget til at lukke på opfordring af regeringen, men ALLE andre detailhandlere i indre by er/bliver også tvunget til at lukke, ganske enkelt fordi kunderne med et smæk, er helt væk.

Der er, og der vil altid være forretninger der forsøger sig med kæmpe rabatter og specielt "Take Away" forsøger med - 20- 30%, men det varer kun indtil de finder ud af at det giver et endnu større underskud frem for at lukke helt, eller til konkursen rammer bradt.

Som situationen er i øjeblikket er der overhovedet ingen detailhandler i Helsingør indre by der kan forsvare at holde åben. - - End ikke Apotekerne kan præstere overskud i Helsingør i dag og de kommende mange måneder.

Det er meget fint at Helsingør nu endelig vil normalisere det ekstremt dårlige forhold til det private erhvervsliv. Det skuffer mig bare at der skulle en coronavirus/COVID-19 til inden kommunen fattede alvoren.

Corona pandemien varer formentlig til August med økonomiske efterdønninger (for dem der overlever) - de kommende 2 - 3 år.

USA forbereder sig på en krise der strækker sig til sidst August?

Skal Hotel og restaurationsbranchen lukkes ned i 5 mdr. er end ikke 100% lønkompensation nok, men vi vil se massefyringer i 100.000 vis, allerede de kommende dage og flere senere.

Varer coronakrisen i 5½ måned til sidst i August, som det sidste jeg har hørt og USA forbereder sig på, og er du en af de mange i Helsingør med en alt for høj husleje,? - så ville jeg omgående undersøge hvor hurtigt du kan komme ud af lejekontrakten.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

FAQ Udvikling SupportPage: 1
[1] 2 >
17-04-2021


Helsingør Kommune har opløst Visitnordsjælland
Turistindustrien i Helsingør Kommune lider voldsomt efter Bennedikte Kiær og Anette Sørensen er blevet uvenner.....
Udvikling Helsingør Kommune har opløst Visitnordsjælland

24-10-2020


WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM
MÆRSK er nu allerede gået ind, og sammen med Ørsted og Haldor Topsø vil de lægge sig i front for det Danske Energinet med Bunkers aktivitet i Helsingør....
Udvikling WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM

13-09-2020


Power To X og Danmarks fremtid
Power To X - Danmarks guldæg Power-to-X (PtX) bliver et afgørende element i omstillingen fra fossile brændsler.....
Udvikling Power To X og Danmarks fremtid

03-09-2020


Gigantisk virksomhedsflugt venter Helsingør
Så er Helsingør Kommune igen på vilde afveje for skatteborgernes penge!....
Udvikling Gigantisk virksomhedsflugt venter Helsingør

25-06-2020


Helsingør ude i nye vilde planer for skatteborgernes penge.
Vi erindrer Biogas eventyret der kostede skatteborgerne over 400 Mio. - - se på det spritnye Flisfyr som koster skatteborgerne over 1 Mia, - Biogasfyret producerede aldrig en eneste km3 Gas og det nye flisfyr kommer aldrig til at producere en eneste MWH.??....
Udvikling Helsingør ude i nye vilde planer for skatteborgernes penge.

23-03-2020


Det er lidt for sent at udvise Erhvervsvenlighed
Det er MEGET sent du nu tænker på erhvervslivet.? - - Måske for sent. - jeg er bange for Helsingør Kommune taber Titusindvis af arbejdspladser allerede de kommende måneder....
Udvikling Det er lidt for sent at udvise Erhvervsvenlighed

10-03-2020


Helsingør erhvervsvenlighed 2019 fra Di
Hvorfor forholder du dig ikke til Di´s erhvervsundersøgelse ? -den er retvisende og den forholder vi andre os til. - - er du betrykket ved Helsingør erhvervsvenlighed,? - det bør borgmesteren nemlig være.....
Udvikling Helsingør erhvervsvenlighed 2019 fra Di

20-02-2020


Store udfordringer for den fysiske butik
Detailmarkedet er i en rivende udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til butikkerne, samtidig med, at de i stigende grad vælger at handle på Internettet. En udvikling der sætter de fysiske butikker under pres.....
Udvikling Store udfordringer for den fysiske butik

19-02-2020


Borgmesteren sælger Helsingør´s eneste mulighed for udvikling
Den Radikale Christian Holm Donatzky´s dræbende ide om uddannelsesinstitutioner i indre by dukker nu op igen. Donatzky udnytter Borgmesterens svage punkt og afpresser Borgmesteren ved mediekorruption.....
Udvikling Borgmesteren sælger Helsingør´s eneste mulighed for udvikling

31-01-2020


ÅBENHED OG DIGITALISERING MODVIRKER DIGITAL KORRUPTION
Vi har nu tre gange inden for et år, set kommunen og specielt det borgmæsterbærende parti og Borgmesteren selv ligger under for for den samme gruppe som nu står bag tidligere massive mediepres....
Udvikling ÅBENHED OG DIGITALISERING MODVIRKER DIGITAL KORRUPTION

27-12-2019


HELSINGØR ER ET IT MØRKELAND DER I DEN GRAD SKAL OPGRADERES.
Helsingør satser på kultur og turisme, men har KUN EN internet portal og det er kommunens officielle, som ikke burde være en reklamesøjle,(jeg skal skynde mig at sige at det er fint så længe vi ikke har andre) men der bør være andre der er stærkere på det område. Turistkontoret er nedlagt og hedder ....
Udvikling HELSINGØR ER ET IT MØRKELAND DER I DEN GRAD SKAL OPGRADERES.

22-12-2019


Den blåfinnede tun tilbage i Øresund
Stimer af kæmpefisk har i stigende grad Skagen om styrbord. Den blåfinnede tun er efter årtiers fravær i stor stil vendt tilbage for at jage sildefisk og makreller i Øresund, til sportsfiskernes store glæde....
Udvikling Den blåfinnede tun tilbage i Øresund

07-12-2019


Er det menneskeskabte klimaforandringer eller er det bare hysteri
Er klimaforandringerne menneskeskabte eller er det bare en naturlig cyklus der har pågået i 4,5 Mia. år ?....
Udvikling Er det menneskeskabte klimaforandringer eller er det bare hysteri

26-10-2019


SORT - SORT - Alt for mange turister i København
Som forretningsdrivende i Helsingør, der oplever en TOTAL DØD by med under 10 mennesker og tomme gader der råber til hinanden i samme tidsrum, kan man kun forbande Københavnernes klagesang om for mange turister....
Udvikling SORT - SORT - Alt for mange turister i København